Meggy-chutney

  • 2019.06.13.
  • 0

Ha lehetőségem nyílik rá, mindig elmondom, a meggy a kedvenc gyümölcsöm!Tavaly találtam rá egy tökéletes meggy-lelőhelyre. Tavaly egy rekesz meggyet rendeltem, de abban minden szem ép volt! És most újra szüret van, így újra rendeltem. A jövő héten érkezik, már nagyon várom. Ez a meggy-chutney is készül még belőle, mert jelenleg csak 2 kis üveggel csináltam. Ha Titeket is érdekel, keressétek fel Andust a Meggyeskertnél! Meggy, ami házhoz megy :) Ráadásul az ára is nagyon jó! :)Sajnos az illatokat nem tudom közvetíteni, ami belengte a konyhát, míg főtt! Sajt-imádó fiam nagyon szereti mindenféle sajtokkal tálalva :)1 fejes újhagymát apróra vágtam és megdinszteltem olívaolajon.
Nem pirítottam, csak üvegesre dinszteltem. Megszórtam 2 tk mustármaggal, 2 tk őrölt korianderrel, 1 tk őrölt fahéjjal, 2 tk őrölt gyömbérrel és kb. 15-20 szem szecsuáni borssal, valamint 8 ek cukorral. Picit dinszteltem együtt kevergetve, de vigyázva, hogy a cukor oda ne kapjon! Hozzáadtam 4 gerezd apróra vágott fokhagymát, még egy picit pirítottam, majd rátettem kb. 1 kg magozott meggyet, 2 ek balzsamecetet és kevergetve felforraltam. Kicsire vettem a lángot és időnként megkeverve hagytam kicsit besűrűsödni. Száraz dunsztban hűl most.