Ibolyazselé

  • 2018.04.08.
  • 5

Egyszerűen nem tudok ellenállni az illatozó ibolyáknak! Évekig nem volt a tanyán a kertben ibolyám. Aztán kaptam innen-onnan pár tővel, ma már egyre több nyílik! :) Tegnap "szüreteltem", ma pedig már üvegekbe került az illatos, gyönyörű színű ibolyazselé :)1./ Jó púposra szedünk egy félliteres edényt. Nem kell lenyomkodni, de sok legyen. Minél több virágot szedünk, annál intenzívebb íze lesz a zselénknek. Leszárazzuk, hogy csak a virág kerüljön feldolgozásra.2./ 6 dl vizet felforralunk és leöntjük a virágokat, egy fakanállal lenyomkodjuk és hagyjuk állni minimum 2 órát, (nálam egy éjszakát voltak a vízben), de 24 óránál többet nem kell hagyni állni!3./ Az áztató idő végén leszűrjük, jól kinyomkodjuk a vizet belőle. Belecsavarjuk egy fél citrom levét. És íme! Csodálatos színt ölt az ibolya-folyadékunk! :)Hozzáadunk 40 dkg cukrot és forrásig hevítjük.Lehúzzuk a tűzről és simára keverünk benne 1 cs zselésítőt (én az Oetker 2:1-bent használtam). Visszatesszük a tűzre és 2 percig forraljuk. Ha kell, a habját leszedjük. Sterilizált üvegekbe töltjük, lezárjuk és 5 percre fejre állítjuk. Visszafordítjuk és hagyjuk kihűlni.