Húsvéti vacsora

  • 2018.04.02.
  • 9

Hihetetlen módon sikerült kiszámolnom: akkor lettem kész a vacsorával, amikor a férjem és a fia megérkeztek a repülőtérről! :) Kétféle készült, mivel a lánykám ugye nem eszik semmiféle húst. Neki zöldséges fasírt készült, a "húsevőknek" pedig közel-keleti ízvilágú húsvéti bárány. Hát, mindkettőnek nagy sikere volt! :)Ez a húsvéti bárány friss darált bárányhúsból és basmati rizsből készült. Különleges ízét a római kömény és a sóban eltett citrom adja :)3 fej salotta hagymát kockáztam és kevés olajon megdinszteltem. Megszórtam római köménnyel, picit pirítottam együtt, majd hozzáadtam 1/2 kg darált bárányhúst. Borsoztam és átsütöttem. A végén sóztam. Közben kifőztem sós vízben 25 dkg basmati rizst. Amikor elkészült, beleforgattam a húsba. Beledaraboltam még egy egész sóban eltett citromot. Jól összemelegítettem és tálaltam.Ezt a csodás zöldségételt Marizei blogjában találtam. És itt is köszönöm, mert rendkívül finom, laktató ételt alkothattam! :)