Húsvéti fészek

  • 2018.03.31.
  • 0

Egy kis apró édesség az asztalra. A kókuszos csésze finoman harmonizál a benne lévő vaníliás krémmel. :)Hozzávalók: 4 tojás, 3 kanál cukor, csipet só, 200 g kókuszreszelékTöltelék: 4 dl tej, 4 csapott kanál porcukor, vanília esszencia, 4 csapott ek étkezési keményítőA tojásfehérjéket csipet sóval, majd a cukorral kemény habbá verjük. A végén belforgatjuk a kókuszreszeléket. Muffintepsi mélyedéseit vékonyan kikenünk olajjal és elosztve benne a kókuszt, vizes kézzel csészéket készítünk belőlük. 150 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Kihűlés után, óvatosan kiemeljük a formákból.A tejet forrásig melegítjük. A tojássárgájához adjuk a cukrot, csipet sót és a vaníliát, majd elektromos habverővel jól felhabosítjuk. A végén belekeverjük a keményítőt is. Habverővel folyamatosan keverve a tejhez öntjük és alacsony lángon besűrítjük. Fóliát teszünk a tetejére, hogy ne bőrösödjön be és hagyjuk kihűlni.A kókuszcsészéket megtöltjük a krémmel, csokitojást ültetünk a tetejére és kínáljuk.