Pagodasaláta csirkével

  • 2018.02.04.
  • 6

Nem tudom, de tényleg nem, hogy hol találtam ezt a receptet. De azonnal meg kellet csinálnom! Eddig a pagoda karfiolra úgy tekintettem, mint egy szép dísznövényre, de soha nem ettem.Hát nem gyönyörű?A receptet szó szerint teszem közzé, ahogy találtam. :)Hozzávalók: 1 kis pagoda karfiol, só, 1 nagy csirkemell filé, 1 tk sült csirke fűszer, ½ dl olaj, 1 kisebb lilahagymaA mártáshoz: 2,5 dl tejföl, 1 nagy csipet fokhagymás só, 1 csipet őrölt borsA húst vékony csíkokra vágjuk, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Az apró rózsáira szedett karfiolt sós vízben roppanósra főzzük, hideg vízbe szedjük, majd hagyjuk lecsepegni. A tejfölt simára keverjük a fokhagymás sóval és a borssal. Felforrósított olajban megsütjük a húst, majd vékonyra karikázott lilahagymával, a karfiollal és az öntettel kínáljuk.