Natúr szelet meggymártással

  • 2018.02.03.
  • 8

Kedvenc gyümölcsöm a meggy. És szeretek mindent, ami meggyel készül. Mégis, nagyon rég ettem/ettünk meggymártást. És most nagyon megkívántam. Azt hiszem, középiskolás koromban annyira nem rajongtam érte, de most mégis azokat az időket idézi fel...
Nagyon egyszerű elkészíteni, közben volt időm mást is alkotni a konyhában. :) Szóval, sertéscomb-szeleteket bedörzsöltem ételízesítővel, zsírral kikent tepsibe fektettem a szeleteket, pici vizet öntöttem hozzá és a alufóliával szorosan lefedtem. 220 fokos sütőbe toltam kb. fél órára. Ezalatt tökéletesen megpuhult a hús.1 üveg magozott meggybefőttet lábasba öntöttem, adtam hozzá 3 ek cukrot és felforraltam. 2 ek lisztet simára kevertem meggylével, majd hozzáöntöttem. Gyorsan elkevertem, hogy ne legyen csomós és még hozzáadtam kb. 1 dl tejszínt. Összeforraltam. Burgonyapürével kínáltam.