Bögrés fokhagymás lepény

  • 2018.01.13.
  • 4

Idén először mentünk ma le a tanyára. Hát, az idő nem túl fényes... A ház hideg, hiszen ilyenkor télen, csak annyira tartjuk "melegen", hogy a csövek ne fagyjanak el. Cica viszont azonnal megjelent, pedig nem számítottam rá, lévén esőben nem nagyon szokott előjönni. Hát, a drágám még mindig olyan, mint egy jól fejlett görögdinnye :))))Nem maradtunk sokáig, valami gyors ebédre maradt csak időm, amikor hazaértünk. Még a nyáron eltett paradicsomléből főztem betűtésztás paradicsomlevest, utána ezt a bögrés finomságot :)
Nos, a receptet már nem tudom kinél találtam, de alapvetően én el is szúrtam. Úgyhogy vehetjük úgy, hogy saját recept! :) Persze leírom az eredetit, mert lehet, hogy azért az úgy a tökéletes! :)Hozzávalók: 1 bögre (cup) kefir, 1/2 tk cukor, 1/2 tk szódabikarbóna (1 tk ecetben felfuttatva), 1/2 tk só, 2,5 bögre liszt, 150 g reszelt sajt, 200 g tehéntúró, 2 gerezd fokhagyma, tálaláshoz: tejfölSimára keverjük a kefirt a sóval, cukorral, felfuttatott szódabikarbónával, majd apránként hozzáadjuk a lisztet. Puha tésztát gyúrunk belőle, fóliába tekerjük és 15-20 percig szobahőmérsékleten pihentetjük.A reszelt sajtot összekeverjük a túróval és a zúzott fokhagymával. Mind a tésztát, mind a tölteléket 4 részre osztjuk. A tészta darabokból köröket nyújtunk.A tölteléket a tészta egyik felére tesszük, a másik felét ráhajtjuk, szélüket lenyomkodjuk és forró olajban kisütjük mindkét oldalukat. Tejföllel kínáljuk,Nos, én ott szúrtam el, hogy nem figyeltem a receptre és a túrót belegyúrtam a tésztába. De így is nagyon finom lett! :)