Tokaji aszús, rozmaringos kacsamájpástétom

  • 2017.11.12.
  • 2

Lív feltett néhány napja/hete egy kacsamájpástétom receptet. Azóta készülök készíteni valami hasonlót. Hát, most elkészült. Nagyon finom lett! :)Hozzávalók: 40 dkg pecsenye kacsamáj, 2 mogyoróhagyma, só, bors, majoránna, rozmaring, tokaji aszú, 70 ml tejszín, 10-15 dkg vajA májat megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A hagymát vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a májat. Sózzuk, durvára darált borssal, majoránnával és egy vékonyka szál, apróra vágott friss rozmaringlevéllel meghintjük. Felöntjük kb. 30 ml tokaji aszúval, puhára pároljuk. Nem kell neki sok idő, kívül barnásra süljön, a belseje rózsaszín maradjon! Magas falú tálba tesszük, hozzáöntjük a tejszínt, botmixerrel pépesítjük. Tálkába szedjük, tetejét leöntjük a maradék olvasztott vajjal és jól kihűtjük.