Baconlekvár

  • 2017.11.14.
  • 9

Talán kicsit furcsán hangzik ez. Mert, ha lekvár, akkor bizony azonnal édes dologra gondolunk. Hát, ez pont nem az. Nem is igazán lekvár, de kenyérre, egészen pontosan pirítósra kenve illik fogyasztani. És higgyétek el, nagyon finom! :)50 dkg kockázott bacont kisütöttem. A kisült kockákat kiszedtem egy tányérba. A visszamaradt zsírján megpirítottam/pároltam 4 nagyobb fej aprított vöröshagymát. Amikor már szép, karamell-színű volt a hagyma, visszatettem bele a bacont. Hozzáadtam 2 ek balzsamecetet és 3 ek juharszirupot. Még pár percig együtt pároltam őket, majd leturmixoltam és sterilizált üvegekbe raktam. Viszonylag sokáig eláll, bár nálam még erre nem volt ideje :)Ebből a mennyiségből 2 kisebb üveggel lett. Én most fehér balzsamecetet használtam (mert az volt az első, amit kivettem a polcról) és eredeti, kanadai juharszirupot.