Meggyes-túrós krémes

  • 2017.09.17.
  • 7

Ő is tegnap készült, de puhulnia kellett, így csak ma vágtam fel. Először a szépségébe szerettem bele, most már az ízébe is! :)A tésztához: 250 g finomliszt, 100 g porcukor, 50 g vaj, 1 kk szalalkáli, 1/2 cs sütőpor, 2 tojásMeggyes réteg: 1 ü magozott meggybefőtt, 1 cs vaníliás pudingpor, 1 ek vaj, cukor, fahéjTúrós réteg: 500 g túró, 3 ek cukor, 1 vaníliarúd kikapart magjai, 2 dl Hulala tejszínTetejére: porcukorA lisztet, sütőport, szalalkálit, porcukrot összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk. Viszonylag lágy tésztát kapunk, amit kétfelé osztunk. Zsírpapíron nyújtjuk ki tepsi méretűre és a papírral együtt emeljük a tepsire. 170 fokos sütőben 8-10 percig sütjük. Amikor a széle már rózsaszín, vegyük ki, különben megég! Tiszta konyharuhára borítjuk, hagyjuk kihűlni. A tészta másik felével ugyanígy járunk el.A meggybefőttet fahéjjal, cukorral ízesítjük. Elkeverjük kevés vízzel a pudingport és a meggyhez adjuk. Felfőzzük, közben kevergetjük. A végén
1 ek vajat adunk hozzá. Még melegen az alsó lapra simítjuk. A túrót kikeverjük a cukorral és a vanília magjaival, majd beledolgozzuk a felvert Hulala-t. A túrós krémet a meggyes tetejére kenjük, a felső lapot kicsit rányomkodjuk. Folpackkal letakarva 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük, porcukorral megszórjuk.