Réteges paradicsomsaláta

  • 2017.08.20.
  • 9

Őszintén szólva, nem tudom kinek az ötlete ez a recept, de a gyönyörű, hatalmas paradicsomjaimból muszáj volt elkészíteni! :)Hozzávalók: 15 db nagy paradicsom, 15 db hagyma, 2-3 fej fokhagymaA levéhez (1 liter léhez): 2 ek ecet, 2 ek cukor, 2 ek só, 1 ek olaj, 2-3 babérlevél, 1 szegfűszeg, 6-7 db szemes borsMossuk meg, majd tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk karikára, vagy nagyobb kockákra mindet. A következőképpen tegyük a befőttesüvegbe: egy sor paradicsom, rá egy sor fokhagyma, rá egy sor hagyma. Így töltsük meg az üvegeket.Főzzük fel a vizet, tegyük bele a léhez felsorolt hozzávalókat, majd öntsük az üvegekben lerakott zöldségekre. Minden üvegbe annyi lét öntsünk, hogy teljesen elfedje a zöldségeket. Zárjuk le az üvegeket, tegyük bele őket egy nagyobb, forró vízzel teli edénybe és hagyjuk benne 10 percig. Második nap már fogyaszthatjuk az ízletes savanyúságot.