Sárgabarackos pite ropogós morzsával

  • 2017.07.17.
  • 6

Nem új keletű ez a sütemény nálunk. Ahányszor elkészítem, annyiszor sóhajtok fel: de kár, hogy nincs egész évben finom sárgabarack! Ugyanis annyira finom, hogy pillanatok alatt eltűnik a tálról...Mivel kicsit elmaradtam a blogommal a nyaralás miatt és féltem is, hogy teljesen lemaradok a sárgabarackról, most gyorsan nekiugrottam. :) Szerencsére még van barack, úgyhogy most maj készül néhány dolog még belőle. :)A tésztához:
30 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 8 dkg porcukor, 12.5 dkg vaj, 1 tojás, 7 dkg tejfölA töltelékhez:
1 kg sárgabarack, 15 dkg cukor, 8 dkg étkezési keményítő, 2 ek sárgbaracklekvárA morzsához:
14 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 8 dkg olvasztott vajElőször a tölteléket készítjük el, mert annak hűlnie kell. A cikkekre vágott barackot 2 dl vízzel és a cukorral összeforraljuk. A forrástól számítva 1 percig főzzük, majd besűrítjük az 1 dl vízben feloldott étkezési keményítővel, kihűtjük. A tésztához a lisztet, a sütőport, a porcukrot és a vajat elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, tésztát gyúrunk belőle. Vagy piteformába, vagy egy kisebb tepsibe nyújtjuk úgy, hogy pereme is legyen. Megkenjük a lekvárral és egyenletesen rátesszük a tölteléket. A morzsához a lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük és állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a vajat. Ne gyúrjuk, hanem keverjük, különben nem marad morzsás! Rászórjuk a süti tetejére és 170 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük-