Töltött karalábé

  • 2017.05.12.
  • 6

A zsenge karalábé. A tavasz egyik nagy ajándéka. Én csak ilyenkor szeretem. Ahogy egy kicsit is fás, már nem tudom megenni.Ma nagyon megkívántam a töltött változatát. :)Horváth Ilona már salátává lapozott könyvéből van a recept. Én kicsit fűszeresebben szeretem, de a férjemnek pont így jó. :)A karalábékat meghámoztam és a közepüket kivájtam. Kb. 10 dkg rizst előfőztem, összekevertem 40 dkg darált hússal és 1 fej apróra vágott, olajon dinsztelt hagymával. Ezzel töltöttem meg a karalábékat és egy lábosba tettem. A maradék töltelékből gombócokat formáltam és melléjük rakosgattam. A tetejére szórtam a kivájt gömböket. Épp annyi vízzel engedtem fel, ami épp csak ellepte. Sóztam és lassú tűzön főztem, amíg a zöldség megpuhult. Két fakanálnyi zsírt olvasztottam, lisztet szórtam bele, világos rántást készítettem és ezzel besűrítettem kissé a levét. Fél csokor petrezselyemmel és kaporra szórtam még meg.