Töltött csiperke
- 2017.05.14.
- 5
Néhány napja Illéskrisz tette fel ezt a receptet. Annyira beleszerettem a tálalásba, hogy eldöntöttem, hamarosan megpróbálkozom vele. :) Gyönyörűséges grillezni való, hatalmas gombákat kaptam. Mivel ma lent voltunk a tanyán, nem főztem, így most estére készült el ez a pompás fogás, ami nagy sikert aratott! :) Köszönöm Kriszti az újabb csodálatos receptet! :)Krisztike receptje szó szerint:Hozzávalók:
8 nagy fej gomba, 1 vöröshagyma, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 450 gr. tejföl, 150 gr. Trappista sajt, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 50 gr. vaj, só, őrölt fekete bors.A gombákat gyengén megmossuk, szárukat kitörjük a kalapból és nagyon apróra
megvágjuk. A gombafejeket mélyedésükkel felfelé egy tűzálló tálba tesszük és a
belsejüket gyengén meghintjük sóval. Köré dobáljuk a hideg vajdarabokat, majd félre
tesszük. Elkészítjük a tölteléket. A hagymát nagyon apróra felkockázzuk és egy kevés
olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a vágott gombaszárat, a vágott petrezselymet, ízlés
szerint sót, őrölt fekete borsot, és kb. 10 perc alatt lepároljuk az egészet. Ha elkészül,
lehúzzuk a tűzről és langyosra kihűtjük. Mikor kihűlt a gombaalap, hozzáütjük a tojást teszünk bele 2 kanál tejfölt, 2 kanál reszelt sajtot, és annyi zsemlemorzsát, hogy egy
krémes tölteléket kapjunk belőle. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a gombafejeket. A
töltelék tetejére teszünk egy nagy kanál sűrű tejfölt és egy dundi csipet reszelt Trappista sajtot.