Spagetti garnélával

  • 2017.05.06.
  • 4

Mindig is szerettem a tengeri "herkentyűket", de utóbbi időben teljesen rájuk vagyok gyógyulva...:)Mindkét gyermekem itt hon van - teljesen megható módon felköszöntöttek anyák napjára - ezért tésztát főztem. Nagyon finom lett! :)Hozzávalók: 1 cs mélyhűtött, konyhakész rák, 2 db salottahagyma, 4 gerezd fokhagyma, 8 db koktélparadicsom, 2 dl száraz fehérbor, 4 ek olívaolaj,2 dl főzőtejszín, 4 ek mascarpone, 10 db bazsalikom levél, só, bors, csipet chili, 500 dkg spagetti, citromléÉn úgy kezdem, hogy a jeges garnélákat hideg vízzel telt edénybe teszem és hagyom kiolvadni. Közben a vizet néhányszor lecserélem. Amikor kiengedett, akkor megpucolom a kemény héjától és a farkától. Felhasználásig jól lecsepegtetem.A tésztát bő, sós, étolajos vízben félkeményre főzzük. Egy serpenyőben olajat hevítünk és beledobjuk a megtisztított és felaprított salotta hagymát, egy percig pirítjuk, majd következik a felszeletelt fokhagyma, majd a koktélparadicsom, végezetül a rákokat dobjuk a serpenyőbe. Mindegyiket egy-egy percig pirítjuk.Ráöntjük a bort, ízesítjük sóval, borssal, chilivel, és csíkokra felvágott bazsalikommal. Ha felforrt hozzáadjuk a tejszínnel elkevert mascarponét, és összeforraljuk.A szószt a kifőtt tésztára borítjuk, összekeverjük, meglocsoljuk citromlével és kevés olívaolajjal.