Nachos chorizzoval és kétféle salsával

  • 2017.05.01.
  • 5

Amikor állandó múzsám - Fűszermánia Gabi - megosztotta ezt a receptet, tudtam, hogy nagyon gyorsan elkészítem a mexikói ételek rajongójának, a fiamnak. :) A spenótos palacsinta mellett elkészült ez a finomság is. Nem tudom, melyiknek van nagyobb sikere :)Gabi receptjeHozzávalók: kukoricából készült tortilla chips (2 csomaggal vettem), vörös cheddar sajt, fűszeres Chorizzo , újhagyma, savanyított jalapeno szeletek, koktélparadicsom, hegyes erős paprika, tejföl, lime, korianderElőször a salsák készülnek elSnidlinges tejföl: a tejfölt kikeverjük sóval, római köménnyel, lime levével, a végén egy nagy csokor snidlinget aprítunk bele.Paradicsom salsa: koktélparadicsomokat és a hegyes erős paprikát apróra kockáztam, az újhagymát vékonyan felkarikáztam. Összekevertem a lime levével, sóval, őrölt borssal és a végén nagy csokor apróra vágott korianderrel. (Gabi petrezselymet ír hozzá, végül is azzal is nagyon finom, de nekem a mexikói ízekhez elengedhetetlen a koriander íze)Egy hőálló edénybe öntjük a chipset, rászórjuk a felkarikázott - előzőleg száraz serpenyőben megpirított - chorizzot és a jalapeno paprika szeleteket, gazdagon megszórjuk reszelt cheddar sajttal, Tetejére szórjuk az újhagyma felaprított zöldjét - én itt is koriandert szórtam rá -. 180 fokos sütőbe toljuk kb. 10-12 percre, amíg a sajt ráolvad a chipsre.A salsákkal kínáljuk.