Marcipános epres kocka

  • 2017.05.30.
  • 0

Marcipán jöhet minden mennyiségben! :) Tényleg azt hiszem bizonyos fokig függő vagyok tőle. Szinte ugyanez van az eperrel. Nos, ha a kettőt párosítjuk, el lehet képzelni... :) Mennyei sütemény lett ebből a házasságból! :)A tésztához: 20 dkg szobahőmérsékletű vaj, 14 dkg cukor, 2 cs vaníliás cukor, 3 tojás, 14 dkg cukor, fél cs sütőpor, 50 ml tej, csipet sóTetejére: 75 dkg eperA morzsához: 7 dkg vaj, 7 dkg liszt, 7 dkg cukor, 30 dkg marcipánmasszaA morzsához valókat tegyük hűtőbe. A puha vajat robotgéppel keverjük habosra. Adjuk hozzá a kétféle cukrot. Azzal is verjük tovább, majd egyenként a tojásokat. Én minden plusz hozzávalóval 1 percig dolgoztattam a habverőt.Először a liszt felét keverjük el benne. Hozzáadjuk a tejet, majd a maradék lisztet, sütőport és sót. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam az egészet. Az epreket félbevágtam és kiraktam a tészta tetejét:A morzsához valókat gyorsan összemorzsoltam. Nem gyúrtam, gyorsan dolgoztam vele, hogy valóban morzsa legyen. Ráreszeltem a marcipán és megpróbáltam összeforgatni az egészet. Itt már volt egy kis nehézségem, de amikor a tészta tetejére kellet szórni-morzsolni, már nem volt vele gond.180 fokos sütőbe toltam és kb. 35 percig sütöttem. Hagytam teljesen kihűlni, mielőtt felvágtam!