Spárgás-tojásos reggeli

  • 2017.04.09.
  • 3

Szeretem azokat a vasárnap reggeleket, amikor itthon vannak a gyerekeim és készíthetek nekik valami finomságot reggelire, hogy ünnepélyesebbé tegyem azt. :) És Virágvasárnap van egyébként is ... Fűszermánia Gabi barátnőm ötletéből merítettem (szokás szerint). Nagyon finom, friss, tavaszi reggeli kerekedett belőle :) Gabikám! Újra köszönöm a blogodat! :)Hozzávalók személyenként:1 nagy szelet kenyér1 tojás 4-5 perces, a sárgája puha legyen5-6 db zöld spárganéhány szelet mozzarella1-2 retekvajgaram masalasófrissen őrölt fekete borsolivaolajEgy
kis serpenyőben vajat olvasztottam és megszórtam a garam masalával és egy kevés sóval. A spárgákat ebben pároltam meg pár perc alatt egy kevés vizet hozzáadva. Amikor a víz elforrt, a spárgákat kivettem és a kenyér szelet mindkét oldalát a vajon megpirítottam. Sóval, borssal fűszereztem és rátettem a vékony szelet mozzarellát. Ha szerencsénk van, rá is olvad, de ha nem akkor tegyük egy kis időre grill alá.