Medvehagymás tojásos nokedli

  • 2017.04.02.
  • 5

És még egy medvehagymás étel. Aztán elfogyott, nincs több medvehagymám :)Tavaly már csináltam medvehagymás tojásos nokedlit, de ez szebb lett! :)
Györgyusz barátném adta az ötletet...Gyakorlatilag úgy csináltam, ahogy Györgyi leírta, azzal a különbséggel, hogy nem méricskéltem. A sima tojásos nokedlihez sem szoktam mérni. Az összes maradék medvehagymámat 2 dl vízzel leturmixoltam. Beleöntöttem egy keverőtálba. Hozzáadtam 3 tojást, sót, löttyintettem bele egy kevés olajat és elkezdtem keverni. A lisztet közben adagoltam hozzá. Nem tudom mennyit, amíg szemmértékre nokedli állagú lett. :) Lobogva forró, sós vízbe szaggattam,
3 tojást felvertem és egy jó nagy serpenyőben kevés olajon kocsonyásra sütöttem. Fakanállal darabokra tépkedtem és rászedtem a nokedlit. Jól összekevertem és már álltak is sorban a tányérokkal :)