Raffaello kocka egyszerűen

  • 2017.03.10.
  • 6

Talán tavaly kaptam ezt a receptet Dinától. Kicsit féltem tőle, mert bármennyire is szeretem az ostyás süteményeket, nálam sajnos pillanatok alatt elveszíti a ropogósságát és nekem úgy már nem finom... Dina azonban meggyőzött, hogy ez nem olyan. Sajnos nem tudom igazolni az állítását, mert nincs ideje megpuhulni! :)))És itt van Dina receptje:Hozzávalók: 20 dkg vaj (ez most tényleg nem más, csakis teavaj lehet!),
20 dkg zsíros tejpor,
5 dkg kókuszreszelék finomabbra darálva,
10 dkg porcukor,
5 dkg fehér csoki reszelve,
1 dl nem hideg víz,
2 lap ostya (15 * 29 cm-es a sztenderd, ebből egy vékony csík le fog esni)----------------------------------egy maréknyi blansírozott (*forrázott, barna héjától megfosztott) mandulakókuszreszelék a forgatáshozAz egyik lapot éles késsel, vonalzó segítségével 3 * 3 cm-es darabokra szeleteljük. Széltében 5 kis kockányi, hosszában 9 jön ki, egy vékony csík leesésével. Azaz 45 darab. Ezt tegyük félre. A másik lapot fektessük tálcára. Egy tálban keverjük össze a lágy, nem hideg vajat a többi hozzávalóval, és egy dl kézmeleg vízzel. Egyenletesen rásimítjuk az egész ostyalapra.
Az első kockát a krém tetejére, a jobb felső sarokba helyezve látjuk, hogy hova kell dugnunk a mandulát ahhoz, hogy a kocka közepére kerüljön. Én így, fenthagyva az első kockát, benyomtam az első mandulát az alatta lévő helyre, és egyből ostyakockával fedtem. Most az első alá is került, és így mentem le az aljáig, azaz az első oszlop kész volt. Most minden kocka mellé nyomtam egyet, azaz a második oszlop is kapott magokat, és tetőket. Szépen kiraktam az egész lapot, majd óvatosan lenyomogattam, hogy ne nyomjam ki a krémet, de a lapocskák a krémhez tapadjanak.
A tálca 10 percre a fagyasztóba került, vagy aki jobban ráér, pár óra hűtőben is jó. Ha kifagyott rendesen, akkor éles késsel a kockák mentén átvágjuk teljesen a krémet és az alsó lapot, aztán kókuszreszelékbe hempergetjük. Kész is vagyunk.