Kossuth kifli

  • 2017.03.14.
  • 0

Ahogy tavaly is, idén is megsütöttem. Nem csak azért, mert ezzel is tisztelegni akarok március 15. előtt, hanem mert nagyon finom! :) Felturbózott változata ez a Kossuth kiflinek, ebbe marcipán is került. :)Hozzávalók: 4 tojás szétválasztva, 20 dkg puha vaj, 18 dkg porcukor, 1 csapott ek vaníliával elkevert porcukor, 17 dkg liszt, 10 dkg marcipánmassza, 1/2 mkk sütőpor, csipet só, 2 ek darált mandula a tetejéreA tojásfehérjéből kemény habot verünk, félretesszük. A vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat. Belekeverjük a lereszelt marcipánt is. Kanalanként hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, majd a végén beleforgatjuk a habot is. Sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe öntjük, tetejét meghintjük a darált mandulával és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt világosra sütjük. Egy kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval félholdakat vágunk ki belőle. Frissen a legfinomabb. :)