Brokkoli krémleves fűszeres krutonnal, Pesztóval töltött gnocchi sajtmártásban

  • 2017.03.25.
  • 0

Kezdjem úgy, ahogy minden hétvégén szoktam? :)Na, jó: Szombati ebéd! :))) Életszépítők blog tulajdonosa Móni. Nála láttam a fűszeres krutonokat. Nagyon szeretem akár levesbetétnek, akár pl. cézár salátára. Idáig mindig készen vettem, mostantól azonban megcsinálom.6 szelet kenyeret kockákra vágtam. Zsírpapírral bélelt sütőlemezen elterítettem. Meglocsoltam, inkább megspricceltem olajjal, megszórtam fokhagymaporral és oregánóval, majd 180 fokos sütőben aranyszínűre sütöttem. Figyelni kell, nehogy megégjen! :)A leveshez 1 fej brokkolit rózsáira szedtem és puhára főztem 1.5 liter húslevesben. 3 dkg vajat megolvasztottam, rádobtam 2 gerezd áttört fokhagymát, megszórtam 2 ek liszttel és felöntöttem 2 dl főzőtejszínnel, majd simára kevertem a fővő levesben. Botturmixszal krémesre turmixoltam.Második fogás pedig gnocchi.A töltött gnocchit most készen vettem. Lobogó sós vízben kifőztem. Vajon 2 gerezd zúzott fokhagymát dinszteltem, megszórtam 1 ek liszttel, felengedtem 2.5 dl tejszínnel. Belenyomtam 2 tömlős sajtot és beleszórtam jó sok reszelt sajtot. Ezek maradtak és vegyesen volt benne mozzarella, cheddar és trappista. Picit lazítottam 1 merőkanál főzővízzel, majd ebbe a forgattam a gnocchit. Tetejét megszórtam még reszelt sajttal.