Dióhabos szelet

  • 2017.03.30.
  • 2







Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 10 dkg cukor,
8 dkg margarin, 8 dkg zsír, 3 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál
kakaópor, 0,5 dl tej, ½ tasak sütőpor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, csipet só;
a dióhabhoz: 15 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 3 tojásfehérje, csipet só;
továbbá: 1 kis üveg meggylekvár.





Elkészítése: A tészta hozzávalóiból a kakaó
kivételével tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk, az egyik részbe belegyúrjuk a
kakaót. A két tésztát lappá nyújtjuk, majd 40x20 cm-es sütőpapíros tepsibe
helyezzük a barna lapot, megkenjük meggylekvárral, rátesszük a fehér lapot. A
tojásfehérjét a sóval, és a cukorral kemény habbá verjük, belekavarjuk a diót,
majd a tésztára simítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 percet sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.

Címkék

Diós Meggylekvár