Diós áfonyás uzsonna

  • 2017.09.19.
  • 3

Idén nyáron betöltöttem a 40-et. Igazából nincs túl nagy jelentősége, főleg, hogy kb. éppen annyinak érzem magam, mint 10 éve a 30 betöltése környékén. Na de, hogy valami mégis legyen ebben a nagy idillben: rövidül a jobb kezem. És szerintem a bal is, de ezt majd az optikus megerősíti vagy megcáfolja. Főleg akkor van gáz, amikor fáradtabb vagyok. Vehetnék egy jó hosszú szelfibotot, hogy jó messzire eltarthassam a mesekönyvet, amikor Rozinak olvasok. Ezeknél a képeknél sem tudtam eldönteni, hogy elég élesek-e vagy sem. úgyhogy én most jobbra el, megyek az optikushoz.A muffinokból betettem néhányat Rozi tízórais/uzsonnás dobozába, hogy valami olyat is egyen a suliban, ami nem csak attól egészséges, hogy sótlan…{Az alap muffintészta továbbra is Kristóf konyhájából van, ezt ragoztam tovább.}Előkészítés: kb. 10 percSütési idő: kb. 20 percHozzávalók (6 db):1 csésze liszt3 ek. aprószemű zabpehelyszűk 1/2 csésze nádcukor1 tk. őrölt fahéj1/2 cs. sütőporcsipet só1 nagy csipet vanília őrlemény1 kisebb érett banánbő 1/2 csésze víz (a zabpehely miatt kicsit több kell)1/6 csésze olaj (pl. repceolaj)1 nagy marék dió pirítva, durvára aprítva1 nagy marék áfonyaA sütőt előmelegítettem 180 fokra. A muffin formákat kiolajoztam. Ne használok papírkapszlikat már egy ideje, sok hulladékkal jár. A diót száraz serpenyőben kissé megpirítottam.A banánt villával összetörtem. Hozzáadtam a zabpelyhet és a vaníliát, az olajat és a vizet. Jól elkevertem. Ezen a ponton beletehetjük az áfonyát is, de tehetjük a tetejére is, mint most én.Egy másik tálba  kimértem és elkevertem a száraz hozzávalókat és a durvára vágott diót. A cukorból először csak a felét adtam hozzá, mivel a banántól már eleve édesebb a massza. Végül még egy kevés került bele, így is elég édes lett. A száraz hozzávalókhoz forgattam a nedves alapanyagokat. Nem kevertem túl, azért, hogy a ne szorítsam ki a levegőt a tésztából. A muffin formákat 3/4-ig töltöttem a tésztával, a tetejüket megszórtam áfonyával és kb. 20 perc alatt (vagy tűpróbáig!) készre sütöttem. A formában hagytam kihűlni.Facebook: Rizsázzunk!Instagram: Insta RizsaInnen is szemezgethettekKörtés – diós kefires kevert sütiGyömbéres áfonyás piteFűszeres diós kekszVaníliás diós kifli – elindult a karácsonyi hullám