Fahéjas diós-kakaós keksz aszalt meggyel

  • 2017.04.18.
  • 8

Amikor az ember öntelten magabiztos, az élet mindig gondoskodik róla, hogy az ego kapjon egyet péklapáttal, amitől az ember a taknyán csúszik tudja, hol a helye. A hála és az alázat eléggé fontos… A március karcos volt, rendesen meggyötört, meggyűrt, megrágott és kiköpött. Nagy meló volt önerőből állva maradnom, a saját talpamon. De az április már jóval simább és lágyabb.Ez a keksz volt a Nyuszi ül a fűben… receptfüzetem záróakkordja. A Húsvét előtti egy hónapban 4x sütöttem meg, mindig máshogyan. Szaftos, ragacsos, belül puha kakaós keksz. Nagyon finom.Előkészítés: kb. 5-10 percSütési idő: 12-25 percHozzávalók (25-30 darabhoz):30 dkg darált dió2 jó nagy marék aszalt meggy kicsit felaprítva2 tojás1 kisebb kezeletlen citrom reszelt héja (elhagyható, de jót tesz)5 dkg finomítatlan nádcukor1 csomag vaníliás cukor1 tk. őrölt fahéjcsipet sóA sütőt előmelegítettem 160 fokra (légkeverésen).Minden hozzávalót egy keverőtálba tettem és egy fakanállal jól összekevertem. Ragacsos tésztát kell kapnunk. Nedves kézzel kisebb diónyi golyókat formáztam, amiket a sütőpapírral bélelt tepsire tettem. Nedves kézzel kissé ellapítottam őket, kb. fél centi vastagra. 12-15 perc alatt készre sütöttem.Hagytam kihűlni, mielőtt dobozba tettem.Facebook: Rizsázzunk!Instagram: rizsazzunk_blogInnen is szemezgethettekMogyoróvajas kekszZabpelyhes keksz v2.Rozmaringos skót vajas keksz (shortbread)Háztartás(bel)i keksz