Narancsos étcsokis cookie

  • 2017.03.21.
  • 6

Tavasszal végre délután is kiszabadulnak a kölkök az óvoda udvarára. Ettől akkora a mámor, hogy az óvónőkkel simán átbeszéljük az éves terveinket, mire a gyerek elengedi a játékot, meg a kis barátnőket. Az egyik legaljasabb, legszánalmasabb, de annál eredményesebb módja elcsalni a gyereket az oviból az, ha sütök neki és el is viszem magammal. Motiváló az is, amikor belengetem, hogy otthon valami finomság várja, de a legjobb, amikor az orra előtt húzom a nasi-dobozát. És bár pontosan tudja, mire megy ki a játék, imádom, hogy játszik velem. Vagy inkább nekem. De az is lehet, hogy értem…Előkészítés: 10 percSütési idő: 10-12 percHozzávalók (25-30 db):2 csésze tönkölybúza liszt (1/4 teljeskiőrlésű)3/4 csésze finomítatlan nádcukorfél csomag sütőporcsipet só1 tk. őrölt fahéjfél csésze olaj (most finomítatlan repceolaj, de olívaolajjal is finom)fél csésze vízfél tábla étcsokolédé (tejmentes)2 ek. kandírozott narancshéj felaprítvaA sütőt előmelegítettem 180 fokra, légkeverésen. A gáztepsit kibéleltem sütőpapírral.Az első öt hozzávalót (a száraz alapanyagokat) egy nagy keverőtálba tettem.Az olajat egy kicsi keverőtálba öntöttem, hozzáadtam a vizet is. Elkevertem, majd a lisztes keverékhez adagoltam, amíg egy sűrű, homogén masszát kaptam. Hozzákevertem a felaprított étcsokoládét és a kandírozott narancshéjat.Vizes kézzel nagyobb diónyi golyókat formáztam. A sütőpapírral bélelt tepsire tettem őket, 3-4 centire egymástól, és nedves kézzel kicsit lelapítottam a tetejüket. 10-11 percig sütöttem őket. Ekkor még lágy a tészta, de mire kihűl, kívül ropogós, belül mégis szaftos, puha marad.Facebook: Rizsázzunk!Instagram: rizsazzunk_blogÖtlet: Kristóf konyhájaInnen is szemezgethettekFűszeres cookieNarancsos – zöld kardamomos étcsokoládéhabNarancsos – fahéjas csigákNarancsos túrógaluskák sós karamellel