Vegyes pörkölt (gombával és hússal)

  • 2013.06.02.
  • 1

Amikor az élesztő nélküli pizza készült, előtte vásároltam a piacon nagyon szép gombát, amelynek az ára igen kedvező volt, így többet vásároltam belőle. Egy részét felhasználtam a pizzához, de nagy részét a pörkölthöz hagytam meg. Ebben a nehéz gazdasági helyzetben nem mindegy mit és mennyiből készítünk el.
Általában vásárlás közben döntöm el, hogy mit készítsek, minőséget és árat nézve választok alapanyagokat. Volt egy kis pörköltnek való húsom, szeretem a pörköltet például dagadóból készíteni, mert nem lesz száraz, de a mennyiség nem lett volna elegendő, s mivel szeretem a vegyes pörkölteket, így alakult ki, hogy legyen vegyes pörkölt gombából és dagadóból.Hozzávalók:70 dkg gomba40 dkg dagadó3 fej hagyma2 paprika2 evőkanál sűrített paradicsomsóborspirospaprikaErős PistapirosaranyköménymagolajElkészítés:A hagymát nagyon apró kockákra vágom és megdinsztelem az olajban, majd hozzáadom az apróra vágott paprikát és még egy picit pirítom. Lehúzom a tűzről,
piros aranyat, Erős Pistát teszek bele, összekeverem és meghintem pirospaprikával, majd 1 késhegynyi köménymagot és kevés borsot adok hozzá. Hozzáadok egy kis vizet, (kb. 1 dl-t). Majd lassú tűzön kb. 10 percig főzöm, hogy a hagyma szét tudjon főni. A kockára vágott dagadót összekeverem a már elkészült alappal. Tovább főzöm lassú tűzön, öntök egy kis vizet alá és időnként megnézem és pótlom a vizet arra figyelve, hogy mindig maradjon elegendő szaft. Lefedve főzöm, majd ha már majdnem megfőtt hozzáadom a felszeletelt gombát, és akkor adok hozzá két evőkanál sűrített paradicsomot és készre főztem. A gombának nem kell sok idő, hogy megfőjön. Nagyon finom ízt adott a gomba a húsnak és viszont. A családom kérésére spagettit főztem ki hozzá. Mennyei étel és nem kerül sokba sem, mert sokszor ez is fontos.Jó étvágyat!!!