Pörkölt sós-mogyorós tejmentes icepop

  • 2018.06.20.
  • 6

Korábban próbálkoztam már a házifagyi készítéssel és egész finom hűsítő végeredmények születtek. Most egy korábbi icepop-os azaz jeges nyalóka élményem kapcsán jöttem arra rá, hogy viszont amikor az emberre rájön az édes hűsölhetnék itthon akkor nem hoz ide gyorsan senki olyan finom maracuja-mango-s finomságot fehércsoki öntettel és pisztáciával.Szóval ezért azt találtam ki, hogy megkreálom a saját verziómat itthon.  Mutatom, hogy hogyan készítettem el az én saját ice pop-omat, ami most nem gyümölcsös lett, hanem sós mogyorós és tejmentes. A recept eredendően Iza oldaláról van, ezen módosítottam pár helyen.Hozzávalók 6 db-hoz:150 g sós mogyoró2 dl kókuszkrém3 pici tasak 4x erősítő erejű sztívia (nálam Inka Sweet Stevia 4x)Díszítéshez:100 g étcsoki5 nagyobb darab liofilizált eper apróra vágvaElkészítése:A mogyorót egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítom, majd kiöntöm egy tányérba, hogy egy kicsit lehűljön. Ezután a mogyorót, a kókuszkrémet, valamint az édesítőszert összeöntöm és rúdmixerrel összepürésítem. Igazából ezzel meg is volt a munka nagy része. Ezután kiadagolom a kis jégkrém formákba. Ebből a mennyiségből 6 db kis jégkrém lesz.Fagyasztóba teszem és várok. kb 6 óra szükséges ahhoz, hogy készre fagyjon.Ennek az édesítőszernek nemrég kezdtem a tesztelését, különlegessége, hogy nincs mellékíze a sztíviának, ezenkívül eritrit helyett a legtisztább cukorral, azaz glükózzal van higítva. Nem kell azonban megijedni, mert egy adagban mindössze 0,8 g szénhidrát van, ami valljuk be gyakorlatilag annyira minimális, hogy kár is róla beszélni. Azért én biztosra megyek és nem a kritikus időszakokban fogyasztott finomságokhoz használom, szóval inkább desszerthez, kis étkezésekhez. Egyébként azért beszéltem Rékával is, mert megnyugszik az ember, ha egy dietetikus is megnyugtatja ebben.Szóval több cukrot fogyaszt az ember rejtett cukrokból is, ugyanis sajnos még a felvágottakban is van cukor. Összességében azért én annyit mondanék, hogy mindenki próbálja ki személyesen is, mert az a biztos. A kipróbálásra amúgy akár ingyenesen is van lehetőség, írj az Inka Stevia cégnek, küldj egy postacímet és postáznak neked 2 db egyadagos 4x erősségű édesítőszert.Mellette ott vannak a sztívia csodás hatásai,  Ezután kiadagolom a kis jégkrém formákba. Ebből a mennyiségből 6 db kis jégkrém lesz.Fagyasztóba teszem és várok. kb. 6 óra szükséges ahhoz, hogy készre fagyjon.A díszítéshez megolvasztom a csokit, majd félig belemártom a jégkrémeket és megszórom az eper darabkákkal. A bejegyzés az Inka Sweet Stevia támogatásával valósult meg.