Kipróbálnád a sajttorta cupcake-et?

  • 2017.03.29.
  • 1

Arra gondoltam a hétvégén, hogy jó lenne egy sajttortaféleség, aminek könnyű a kezelése ha mondjuk egy házi buliba viszem, nem kell szeletelni, így született meg a sajttorta cupcake ötlete. Díszítéséhez most egy egyszerű mascarpone és gyümölcs kombinációt választottam, de persze még rengeteg ötlet és lehetőségből lehet válogatni. A korábban írt túrós sütik között is sok sajttorta receptet találsz.
Jó a tetejére a mascarpone és a gyümölcs, így ha nem is pont ezt a díszítést választod ne hagyd le, mert egymagában a finom túrós rész kicsit fojtós lenne.


Hozzávalóka tésztához:
60 g kekszmorzsa (Korpovit zabkekszet használtam)
50 g olvasztott vaj
a krémhez:
125 g túró
225 g natúr sajtkrém
1 ek. liszt
2 tojás
1 teáskanál vanília kivonat
50 g cukornak megfelelő édesítőszer (én negyedannyi természetes édesítőszert használtam)
1 citrom héja és fél citrom leve
Díszítéshez: 
250 g mascarpone (helyettesíthető tejföllel, vagy lekvárral)
50 g cukornak megfelelő édesítés
200 g gyümölcs tetszés szerint (ezúttal fagyasztott erdei gyümölcsöt használtam)
Elkészítése:A kekszmorzsával összekeverem a vajat és a 12 db-os muffin sütőformába papírt helyezek, majd a kekszmorzsát elosztom a formák között és az aljába nyomkodom. A sütőt 190 fokra előmelegítem. A töltelékhez a túrót simára keverem, majd hozzáadom a sajtkrémet és a többi hozzávalót is. Addig keverem, amíg teljesen homogén nem lesz. Gyorsabban elkészülsz vele, ha rúdmixerrel kevered el. A krémet a tésztára töltöm és kb. 15-20 perc alatt a sütőben készre sütöm, közben figyeld azért, mert minden sütő eltér. Miután a sütőt lezártam, fél órát pihentetem még a sütőben.A langyosra hűlt sütit kiveszem a sütőből és tovább hagyom hűlni, a díszítéshez az édesített mascarponével megkenem, majd a gyümölcsökkel díszítem. Erdei bogyós gyümölcsökből most még csak fagyasztottat lehet kapni, de majd amikor jön a szezonja megismétlem a műveletet. 
Tetszett ez a bejegyzés? Kövesd a Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)