Palacsinta tiramisu krémmel

  • 2012.09.30.
  • 0


Kedvencünk a tiramisu na meg a palacsinta, gondoltam kipróbálom együtt, palacsintába tiramisu krémet készítettem. Isteni finom lett.HozzávalókPalacsinta tésztához:30 dkg liszt5 dl tej2 tojás5 dkg olvasztott vajcsipet só2 ek cukor1 narancs levekrémhez:50 dkg mascarpone4 tojás6 ek cukor2 cs vaníliás cukor1 ek amaretto likőr (vagy rumaroma)A tésztát elkészítem és fél óráig állni hagyom, majd kisütöm a palacsintákat az alapreceptben leírtak alapján.A krémet is elkészítem.
A tojásokat szétválasztom, a sárgájához hozzáadom a cukrokat és jól kikeverem, majd hozzáadom a mascarponét, az ízesítőket és így is jól kikeverem. A tojásfehérjét felverem és ezt most már óvatosan a sárga krémhez keverem.
Ha valaki idegenkedik a tojástól akkor tejszínnel is helyettesítheti az alábbiak szerint: a mascarponéhoz hozzáadom a cukrokat és az ízesítőt, elektromos habverővel jó habosra kikeverem, majd óvatosan hozzáadok 3 dl keményre felvert tejszínhabot.A palacsintákat egyenként megtöltöm a krémmel, majd tűzállótálba sorakoztatom, a kimaradt krémet rásimítom a palacsintákra és berakom az előmelegített sütőbe 10-15 percre. Végül olvasztott csokit csurgatok a tetejére.