Csicseriborsós csirkecurry

  • 2019.02.16.
  • 6

Mostanában az egyik legfelkapottabb alapanyagom a konyhában a csicseriborsó. Szerencsére a lányok is szeretik ha ebből készül valami finomság, így a most következő recept is nagy kedvenc. Az Utazik a család magazinban (amibe büszke vagyok, hogy én is írok cikkeket, interjúkat), a gasztro rovatban jelent meg ez az egyszerű de nagyszerű recept méghozzá Vrábel Kriszta gasztroblogger jóvoltából, amiért azóta is hálás vagyok.
A receptet kitéptem ugyan a magazinból de hogy ne kelljen folyton keresgélnem, gyorsan lejegyzem.
Hozzávalók: 80 dkg csirkemell vagy csirkecomb filé, 25 dkg főtt csicseriboró (konzerv), 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 dl kókusztej vagy tejszín, 2 evőkanál curry, 1 teáskanál római kömény (őrölt persze), 1 lime, kis csokor petrezselyem, olívaolaj
Köret: jázmin rizs vagy basmati rizsAz apróra vágott vörös vagy lilahagymát olívaolajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a curry fűszer-keveréket, római köményt és csak ezután a kockára vágott húst. Pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a lecsöpögtetett csicseriborsót. Sózzuk, borsozzuk majd öntsük fel a kókusztejjel vagy ha az nincs akkor a főzőtejszínnel és még 1dl vízzel. Lefedve főzzük kb 15 percet végül ízesíthetjük lime lével de apróra vágott petrezselyemmel mindenképpen.
Rizzsel tálalom.