Csokis mogyorós szelet (glutén-, laktóz- és cukormentes)

  • 2019.12.10.
  • 6

Nagyon finom mogyorós sütemény, érdemes kipróbálni ;).Hozzávalók:
A tésztához:5 tojás fehérje200 g darált törökmogyoró100 g édesítő (nálam eritrit)1 tk fahéjegy csipet sóA mogyorót serpenyőben vagy sütőben kicsit megpirítjuk, (amikor már jön az illata kész is vagyunk) majd ledaráljuk az édesítővel. A tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd több részletben hozzáforgatjuk a mogyorót és a fahéjat. Egy gáztepsire terítjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 15 percig. Miután kihűlt kettévágjuk.A krémhez:5 dl növényi tej1 db csokis pudingpor5 tojás sárgája
(ki is hagyható, de én szerettem volna felhasználni a megmaradt sárgájákat)5 ek édesítő (nálam eritrit)egy csipet só100 g növényi margarin vagy kókuszzsírA sárgáját egy kis tejjel összekeverjük és hozzáadjuk a pudingport, az édesítőt, és a sót. A maradék tejet elkezdjük melegíteni és amikor már kezd forrni hozzáadjuk a pudingporos masszát és folytonos kevergetés mellett besűrítjük. Megvárjuk, míg kihűl és habosra keverjük a margarinnal.Megtöltjük a tésztalapokat és már kész is vagyunk :).