Paradicsomos bab kétféle babból

  • 2013.10.29.
  • 9

Paradicsomos bab kétféle babból, olyan levesféle ez vagy főzelék, a fel nem használt beérett zöld paradicsomokból, sárgababból és fejtett babból.Még friss a fejteni való bab, hamar elkészül, nekem még volt a hűtőben sárgahüvelyű is így összekombináltam a kettőt. Hagymát megpároltam, karikáztam rá egy kis kolbászt, amikor megpirultak dobtam rá sok paradicsomot (nekem még volt, amit zölden vettem és beérett, de ilyenkor jól jön ha eltettünk nyáron vagy készíthetjük hámozott paradicsomkonzervből is), megsóztam, beletettem a fejtett babot, pici vizet öntöttem rá, amikor már jó félig megfőtt akkor hozzáadtam a sárgahüvelyű babot, vágtam rá kaprot, szükség szerint öntöttem még hozzá vizet és megfőztem. Egyféle babbal is főzhetjük de lencsével is lehet készíteni bab helyett és kolbász nélkül is működik. Hosszabb lére eresztve nevezzük levesnek egyébként meg egytálétel ez