Marcipános csokoládés piskóta

  • 2013.12.21.
  • 1

Kolonics Zoltán (Gerbeaud) receptjének elkészítési sorrendjén picit változtattam és marcipánt is én készítettem hozzá (ez maximum 3 perc a hozzávalók kimérésével együtt, főleg ha késes robotgépet használunk).Hozzávalók 200 g jó minőségű egyszeres marcipán -50 %-os mandulatartalommal (vagy 100g blansírozott, finomra darált mandula 100 g átszitált porcukor1-2 evőkanál víz)50 g 70% kakaótartalmú étcsokoládé50 g vaj113 g tojásfehérje6 tojássárgája70 g tojás 60 g cukor60 g liszt24 g kakaóporElőször készítsük el a marcipánt vagy puhítsuk meg, ha boltit használunk. Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, adjuk hozzá a felkockázott vajat is, keverjük simára, hagyjuk kicsit hűlni. Keverjük össze az átszitált lisztet és – kakaóport.Verjük habbá a tojásfehérjét.A tojássárgákat és a 70 g egész tojást verjük fel a cukorral. Dolgozzuk bele a marcipánt, majd a vajas csokit, végül felváltva a kakaós lisztet és óvatosan a felvert tojásfehérjét.Simítsuk a masszát egy kapcsos tortaformába és 165 fokra előmelegített sütőben süssük 30-35 percig.Kihűlése után tetszés szerint tölthető.

Címkék

Vegetáriánus