Epres kókuszos tiramisu

  • 2017.05.18.
  • 7

Az előző babapiskóta recept után, jár egy tiramisu is, nem igaz?Eltértem most (is) a klasszikus recepttől, mert nem akartam nyers tojást enni. Mivel van már ilyen a blogon, és amúgy is dübörög az eperszezon, ezért kiszíneztem ezzel a szép gyümölccsel a desszertet, sőt még egy leheletnyi kókuszt is kapott.A krémet nem csináltam olyan hígra, mint máskor, így szépen szeletelhető lett, de még véletlenül sem száraz. Nyugodtan keverhetitek hígabbra több joghurttal vagy turmixolhattok epret is a krémbe, vagy eperlekvárral is édesíthetitek akár, ízlés dóga, elrontani szerintem nem lehet. Igazi könnyű májusi nyalánkság bármelyik babapiskóta recept segítségével készítitek is el!Hozzávalók 4-5 fő részére:fél kg eper18 db babapiskóta (receptek hozzá ITT)50 dkg mascarpone2 kis doboz natúr joghurt3 evőkanál kókuszreszelék2 deci presszo kávé1 evőkanál mandulalikőr (v rum)3-4 evőkanál nyírfacukor v méz ízlés szerintMegfőztem a kávét, én gázon csináltam nescaféból, mert beleöntöttem a mandulalikőrt is közben, hogy elpárologjon az alkohol tartalma. Cukrot nem tettem bele.A mascarponét kikevertem a kókuszreszelékkel, nyírfacukorral, joghurttal.Fogtam egy kisebb hosszúkás jénait, a babapiskótákat egy pillanatra belemártottam a kávéba, majd leraktam egymás mellé 6 db-ot, rákentem a krém 1/3-át, eperszeletekkel beborítottam, raktam az tál oldalára is belül egy sor epret, egymásmellé állítva a szeleteket, majd ismét egy réteg piskóta-krém-eper következett és még egyszer ugyanez, így lett 3 sorra elegendő. Egy éjszakát a hűtőben töltött, de legalább pár óra kell neki a hűvösön.Hasonló bejegyzések:Tojásmentes tiramisu házi babapiskótávalEpres mandulás kölesmorzsa sütés nélkülKókuszos babapiskótaEpres, diós, citromos parfétortaRakott epres túrós zablacsintaKardamomos epres édesburgonyás sütiÉhségűző nagyon kókuszos golyó 5 perc alattKókuszos csokis zabkeksz