Jolly Joker főfogás " Chilis mézes csirkecombok

  • 2014.09.21.
  • 8

Ez az a recept, amit minden vendég szeretett még eddig, kortól nemtől függetlenül. Bármilyen alkalomra bevethető, kényelmesen össze lehet dobni a pácot, amit  csak a húsra kell önteni, aztán repülhet a sütőbe az egész tepsi, és onnantól kezdve nincs vele meló. Van laza egy óránk mással foglalkozni. Ezt én a köretre szántam, mert rendszerint ehhez sült polentát csinálok, amit ugye főzni kell és veszettül keverni, különben leég, aztán viszont ő is pihenget egy másik tepsi aljában és a csirke után, vagy akár mellé is mehet szintén a sütőbe pirulni még.Elmerültem a polentában nyakig, ugyanis parázs vita keletkezett a konyhában arról, hogy akkor az most kukoricalisztből vagy darából készül? A Zédsanyám aszonta az dara, mert épp előtte olvasta meg az újságban a frankót, én meg azt, hogy úgyis úgy csinálom, ahogy én akarom… A helyes megoldás, hogy akár előbbi, akár utóbbi megfelelő. Mindegyiket próbáltam, a liszttől kicsit lágyabb lesz az állaga, a kukoricadarától pedig – főleg ha még sül is -, ropogósabb. Lehet vízben és tejben is főzni, nem muszáj sütni, maradhat lágy krumplipüré állagú, akkor nevezhetjük puliszkának is. Kinek a pap, kinek paplan… Mindegyik jól passzol az édesen sós, enyhén csípős, kínai ízvilágot idéző szaftos húshoz. Úgyhogy, mielőtt kínai kaját rendeltek, ami dugig van tartósítószerrel és ízfokozóval, próbáljátok ki ezt inkább! A recept eredetije innen származik.Hozzávalók 6-8 főre:8-8 db csirke alsó és felső comb5 gerezd fokhagyma2 dl paradicsomlé5 evőkanál méz5 evőkanál szójaszósz2 evőkanál balzsamecet1 teáskanál chilipehelysó, bors1 deci olívaolajPolenta recept itt (dupla adagot csináltam)Egy tálban összekevertem a pác hozzávalóit, a paradicsomlében elkevertem a mézet, balzsamecetet, olívaolajat, szójaszószt, chilipelyhet, borsot, a lereszelt fokhagymákat, és pici sót, mert a szójaszósz már sós ugyebár. Egy tepsibe beleraktam a csirkefutóműveket és ráöntöttem a mártást. 200 fokra előmelegített sütőben eltöltött alufólia alatt 45 percet, aztán 180 fokon fólia nélkül még 15-20 percet, míg a teteje megpirult és a mártás besűrűsödött.Hasonló bejegyzések:Egyszerűen chilis babBarátkozzunk a chilipaprikával – Kukoricalepény édes chiliszósszalFriss és ütős tormakrémek: ecetes, majonézes, almás-narancsosSütőtök te édes…csokis…mézes…fahéjas