Marhahús és tészta avagy 30 perccel ezelőtt

  • 2019.12.22.
  • 3

30 perccel ezelőtt még ne tudtam mit evő legyek.Ez is van itthon, az is van itthon, csak "olyan sokat" kell pöcs

tenni-venni mindennel...Sokkal egyszerűbbre vágyom, például egy olyan, ilyenre ????TEJSZÍNES PAPPARDELLE

FOKHAGYMÁVAL ÉS MARHAHÚSSALHozzávalók:50 dkg bélszín vagy hátszín25 dkg pappardelle (széles metélttészta)5 ger. fokhagyma3 dl tejszín15-20 dkg Cheddar sajtbazsalikombors, sóolívaolajSóval ízesített vizet felteszünk megedni, forrni.A marhahúst megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk.A sajtot lereszeljük.A fokhagymát durván felaprítjuk.A bazsalikomot szintén felaprítjuk vagy -amit én egyre inkább kedvelek- fagyasztottat használunk, a szárított nem nagyon bejövős számomra -bocs.A tésztát kifőzzük.Közben a felcsíkozott húst forró olívaolajon 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, néhány pillanat múlva, amikor a fokhagyma már szépen illatozik (NEM ÉGETJÜK MEG!), felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a sajt kb.felét, megsózzuk, borssal és bazsalikommal ízesítjük.Ahogy a mártásunk kezd sűrűsödni, beleforgatjuk a tésztát és egyből, forrón tálaljuk, tetejét megszórjuk a maradék sajttal.