Kelbimbó és alma avagy Már kész is

  • 2019.12.04.
  • 2

Kevés hozzávaló, egy-két ízesítő, 20 peerc, egy kis odafigyelés és már kész is.PARADICSOMOS KELBIMBÓLEVES



ZÖLDALMA KOCKÁKKALHozzávalók:50 dkg kelbimbó30 dkg alma1 kis dob. paradicsompüré (70g)2-3 ger. fokhagyma2 ek. balzsamecet10 dkg rizsszemtészta – Orzo petrezselyemzöldjeoregánóbors, sóA kelbimbót szükség szerint megtisztítjuk, a külső „csúnyább” leveleket eltávolítjuk; majd negyedekre vágjuk, az almát pedig kis kockákra.Bő egy liter vízben feltesszük főzni a kelbimbót, sóval, borssal, oregánóval, a paradicsompürével, valamint zúzott fokhagymával ízesítjük.5-8 perc elteltével a forrásban levő kelbimbó közé beleszórjuk a rizsszemtésztát és kevergetve főzzük tovább.Ahogy puhul a tészta, az utolsó 2-3 percben hozzáadjuk az almakockákat és a balzsamecetet.Aprított petrezselyemzölddel frissítjük, tálaláskor frissen őrölt borssal és olívaolajjal koronázzuk.Ez egy 15-20 perc (+előkészület) alatt elkészíthető leves, amikor még nincs
„szét” főzve a kelbimbó, persze ettől igényünk szerint eltérhetünk.