Kacsa és tészta avagy Szinte ott vagyok

  • 2019.12.12.
  • 5

Azért az tök jó, hogy ma már szinte minden érdekes, szokatlan, idegen, egzotikus, különeges, tájidegen, hadd ne ragozzam stb... alapanyagot, fűszert,
ízesítőt
viszonylag könnyen be tudunk
szerezni, még az ilyen magamfajta kis városban is, csak talán egy adag "bátorság" kell hozzá, hogy megvásároljuk.Én mivel nem zárkózom el szinte semmitől és érdekel is, alkalomadtán
gondolkodás nélkül ugranak
a kosaramba
az ilyesmi dolgok és kerülnek be a kamrába.Amikor pedig nem tudok mit kitalálni, evés helyett ???? előszedem őket és szinte pillanatok alatt összedobok valami csodát....és rájövök, hogy ezeknek az ételeknek nincs is különösebb titka, csak egyszerűen, és valóban egyszerűen más alapanyagokból készülnek és nem is kell hozzá olyan sok minden....és ezt már mi is élvezhetjük.Nekiállsz
főzni, más dolgok, más illatok, más hangulatok, keresel a tv-ben egy műsort ami ebbe a világba, ilyesmi tájra visz és már szinte ott is vagy ???? csúcs ez az érzés, még cola nélkül is....aztán kinézel
az ablakon és esik a hó.THAI SZEZÁMOS-KACSÁS TÉSZTA
-egyszerűen-Hozzávalók:2 db kacsamell20 dkg rizstészta 4 db tojás1 ek. szójaszósz 2-3 ek. édes chiliszósz1 ek. szezámmag1 ek. fekete szezámmagőrölt ázsiai citromfű (jó esetben friss)sószezámolaj v. olívaA megtisztított kacsamellet
szép vékonyan felszeleteljük és legalább 15 percig citromfűvel ízesített szójaszószban pácoljuk.