Édes és csípős avagy Valóban ennyi

  • 2019.11.05.
  • 4

A következő receptem ismét példa arra, akár 4 dologból is lehet egyszerűen, finomat készíteni.Ennyi....és valóban ennyi.MUSTÁRBA PÁCOLT CSONTOS KARAJ

ÉDESKÖMÉNNYEL
ÉS ALMÁVALHozzávalók:4 sz. csontos karaj4 ek. csípős mustár (pl. Dijoni vagy Orosz)őrölt rozmaring2 db közepes édeskömény2 db zöld almabors, sóolívaolajA csontos karajszeleteket megszórjuk őrölt rozmaringgal, majd szeletenként 1-1 evőkanál csípős mustárral (de normál mustárba keverhetünk őrölt chilit is) alaposan bedörzsöljük, bemasszírozzuk; olajba fojtva 1 (akár2) napig érleljük. Grillserpenyőbe szép lassan megsütjük.Az édesköményt szükség szerint megtisztítjuk (én a szárrészéből max.2-3 centi hagyok meg, ha hosszúnak találom) az torzsarészét kissé kivágjuk, de csak annyira, hogy a „levelei” még egyben maradjanak, aztán cikkekre vágjuk és olívaolajon kb. 10 perc alatt -attól függően, hogy milyen „puhára” szeretnénk- sütjük, megpirítjuk.Az almát gerezdekre daraboljuk, és az utolsó percekben az édeskömény közé dobjuk; tálalás előtt sózzuk borsozzuk.