Bulgur és gomba avagy Sárgában szép és finom

  • 2019.11.15.
  • 8

Ma valami olyan kívántam ami húsmentes és markáns, de mindezek mellett ne kelljen vele sokat dolgozni...????
Választásom a bulgurra eset.A bulgur egyébként és légyegében tört búza.A közel-keleti illetve a török konyha gyakori és közkedvelt köret eleme, itthon "Török rizsként" is emlegetik.Vasban és B-vitaminban
gazdag, kalóriatartalma kevesebb mint a rizsnek.Rosttartalma is egész magas pl. egy csésze bulgur a napi szükséglet kb.25%-át is kiteheti.No, akkor ma az egészségemért
is tettem valamit ????????FŰSZERES GOMBÁS BULGURHozzávalók:30 dkg bulgur30 dkg gomba2 fej vöröshagyma1 db csípős paprika (ízlés szerint)1 csapott ek. őrölt római kömény1 tk. kurkuma1 db babrélevéllestyánsóolívaolajA gombár feldaraboljuk, cikkekre vágjuk.A vöröshagymát nagyobb darabokra, akár cikkekre szeleteljük.
Egy kevés olívaolajon megpirítjuk a gombát, amikor kezd szép színt kapni hozzáadjuk a hagymát, majd 1-2 perc múlva a bulgurt.