Borsó és torma avagy Mégsem

  • 2019.11.07.
  • 1

Na most az úgy történt tegnap, hogy kitaláltam mit akarok enni, aztán nekiálltam a főzésnek... és nálam természetesnek mondható módon, kicsit átalakult az étel.A változás csak minimális, sőt rá is foghatnánk, hogy ugyanaz lett, mint a "terv", de mégsem.Ezért nem szeretem előre megmondani, mit fogok főzni.Képzelhetitek mekkora "kihívás" amikor étlapot írok ????????????Egyébként ez egy bonyolult recept, jól figyeljetek oda!TEJSZÍNES-TORMÁS BORSÓLEVES


SAJTOS VIRSLIKARIKÁKKAL Hozzávalók:50 dkg zöldborsó (fagyos)2 dl tejszín1 kis fej vöröshagyma2 ek. csemege torma1 ek. kristálycukor2 ek. liszt fűszerpaprika lestyánsóvaj1-2 pár sajtos virsliA fagyos zöldborsót bő 1 liter lestyánnal ízesített sós vízben feltesszük főzni, a vöröshagymát félbevágva melldobjuk.Amikor a zöldborsó kellően megpuhult (kivesszük a hagymát) beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot és a tormát, vajból és lisztből készült paprikás rántással besűrítjük.A virsli felkarikázzuk és az utolsó 2-3 percben a forrásban lévő levesbe szórjuk.