Kacsa és bor avagy Ma

  • 2019.07.31.
  • 7

Ma egy tipikus keddi nap volt...Reggel felkeltem, tettem-vettem, elintéztem az átlagos hétköznapi dolgaimat, meg ilyesmi..Végül is majdnem minden nap ilyen, csa...Mi?Hogy micsoda?
Szerda.Szerda van?!

Há' jókor szóltok!Mert a szerda az más...
Szóval szerda, akkor valószínűleg azért ettem ilyen finomságot.Hm.Szerda, hát ez jó.VÖRÖSBORBAN SÜLT KACSACOMB,



ZÖLDSÉGES-BURGONYÁVALHozzávalók:4-8 db kacsacomb (fiatal)2,5 dl vörösbor4-5 ger. fokhagymababérlevélkakukkfűbors, sóvaj80 dkg burgonya1 szál sárgarépa1 szál petrezselyem petrezselyem zöldje A megtisztított kacsacombokat sóval, borssal és kakukkfűvel alaposan bedörzsöljük, 1-2 órára hűtőben érleljük.Egy tepsit finoman! kizsírozzunk
és belepakoljuk a combokat, 4-5 gerezd félbe(negyedbe)vágott fokhagymát, 1-2 darab babérlevélet mellé szórunk, aztán felöntjük a vörösborral és fóliával betakarva 185-190 fokos sütőben kb.2 órát sütjük, pároljuk. A tepsi alján maradt szaftban a fokhagyma darabokat egy villa segítségével szétnyomkodjuk, majd még melegen egy darabka vajat belekeverünk.A burgonyát és a zöldségeket szép egyforma kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük (a zöldségeket 3-5 perccel előbb dobhatjuk a vízbe.Amikor zöldségek roppanós puhára főttek, leszűrjük, forró zsiradékon megpirítjuk, szükség szerint sózzuk és egy jóadag aprított petrezselyem zölddel frissítjük.