Liba és kása avagy Mellesleg 2. - Megint kása, de ez igazi

  • 2017.11.16.
  • 1

Mint azt tegnap már említettem (nem csak) Márton napra kétféle módon is elkészítettem libás étkem, ami ne mellesleg a melle volt.Kétféle mód? Ez igazándiból, a körítést illeti, mert magának a húsnak csak fűszerezése más, de az ügyesen illeszkedik a köret, illetve a ragu ízéhez.FŰSZERES LIBAMELL,

HAGYMÁS-ZELLERRAGUVAL

ÉS KUKORICAKÁSÁVALHozzávalók:4 db libamell2-3 szál szárzeller1 fej vöröshagyma3-ger, fokhagyma1 dl fehérbormajoránnaőrölt köménybors, só4 adag kukoricakása, polentaA szárzellert felszeleteljük, a vöröshagymát, félkarikákra vágjuk, a fokhagymát pedig gyufaszálnyi darabkákra.A sütőt bemelegítjük 160 fokra.A libamellek bőrét beirdaljuk, (de csak a bőrét!), sózzuk, borsozzuk, és majoránnával , őrölt köménnyel ízesítjük.Egy száraz serpenyőben, a bőrével lefelé, közepes lángon 4-5 percig pirítjuk illetve kisütjük a zsírját, majd átfordítjuk és ott is 3-4 percig sütjük. A zsírjából egy-két kanálnyit átteszünk egy másik serpenyőbe.Ezután átrakjuk egy tepsibe őket, és az előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.Tálalás előtt a sütőből kivéve, legalább 5 percet pihentetjük.Közben a különvett zsiradékon megfuttatjuk a vöröshagymát és a szárzellert (1-2 perc), aztán hozzáadjuk a fokhagymát, majd újabb 1 perc elteltével, rálottyintjuk a bort, és kiforraljuk, annyira, hogy a"leve" minimális legyen.
A kukoricakása, tetejére rajuk a hagymás zelleres ragut, és erre fektetjük a felszeletelt mellet.
(...biztos ami biztos a szaftjával, levével locsoljuk meg