Hal és sajt avagy Egy jó tanács

  • 2017.09.19.
  • 0

Miért jó ha halat eszünk?Röviden: Halat kell enni, mert az egészséges!Hosszabban: A halhús az egyik legjobb állati fehérjeforrás, és bőven megtalálható benne az Omega-3 zsírsav.
Őszintén: Rengeteg

divatos,
egészséges étkezési trendet "követünk", mindenhol halljuk, hogy hetente, legalább kétszer kellene halat fogyasztanunk; mégis
Magyarország kullog, a maga picivel több, mint 4,5 kilójával a lista végén.
Világviszonylatban az egy főre jutó, átlagos, halfogyasztás 2016-ban elérte a 20 kilót !!!

BORSOS MORZSÁBAN SÜLT SÜGÉRFILÉ,
KÁPIÁS-SAJTMÁRTÁSSAL ÉS FUSILLIVELHozzávalók:4 adag nílusi sügérfilé1 db Kápia paprika2 db tömlős, natúr vagy tejszínes sajt (1/10 dkg)5 dkg Feta sajt4 dl tej5 dkg vaj2 csapott ek. liszt20 dkg fusilli (teljes kiőrlésű)
kakukkfű (citromos)színes borssóA sügérfiléket 4 vagy 8 darabra vágjuk, besózzuk, és frissen őrölt színes borssal kevert zsemlemorzsába forgatjuk illetve jól belenyomkodjuk.Egy serpenyőben olívaolajon, kis lángon, oldalanként 5-6 perc alatt, szép pirosra sütjük.
A mártáshoz, apró kockákra vágjuk a Kápia paprikát, és egy másik serpenyőben, a vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, elkavarjuk, átforrósítjuk (finoman piríthatjuk is), aztán felöntjük a tejjel. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, kiforraljuk, közben hozzáadjuk a tömlős sajtokat, és belemorzsoljuk a Fetát, megsózzuk, kakukkfűvel ízesítjük.Jelen esetben, jó fajta, teljes kiőrlésű fusilli tésztával tálaltam, de természetesen másféle köret is megteszi, pl. orsó
tészta