Bárány és zsálya avagy Csak néhány hozzávaló, a javából

  • 2017.09.15.
  • 9

Tegnap mellesleg,
fagyasztó "takarítást" is végeztem, és a többféle régészeti lelet mellett, egész jó dolgokat is találtam, úgyhogy, jövő héten,
pompás kis dolgokat fogok készíteni, és mint mindig a lehető legegyszerűbben.
Az első példa erre, a következő mannám, sallang nélkül.BÁRÁNYCOMB, ZSÁLYÁVAL PÁCOLVA
ÉS ZÖLDBORSÓS BURGONYAPÜRÉVELHozzávalók:4 szép szelet báránycomb80 dkg burgonya20 dkg zöldborsó1-5 dl fehérbor5 dkg vajtejzsályaszínes borssóA combszeleteket 1-1 teáskanál magos mustárral alaposan bedörzsöljük; majd legalább egy napig, hűtőben, zsályalevélkékkel, olajba fojtva pácoljuk.Egy serpenyőben (a szükség szerint átszűrt pácolajon), lassan mindkét oldaláról 4-5 percig sütjük, majd a fehérborral felöntve, fedő alatt kívánt puhaságúra pároljuk, megsózzuk.
A burgonyapürét, a hagyományos módon készítjük el, és a végén külön főzött zöldborsót adunk hozzá, illetve zsályával is ízesítjük.