Cikória és túró avagy A húsmentes élvetzet

  • 2017.04.20.
  • 8

A tegnapi egyszerű, rakottas étkem önállóan is megállja a helyét, de sültek mellé is pompás köret lehet, és ez esetben akár 4 személynek is elég lehet.TÚRÓVAL SÜLT CIKÓRIA2 adagHozzávalók:50 dkg cikória (4db)25 dkg túró1 db tojás1 p.tejföl (175g)1 csapott ek. búzadara1 ek. magos mustárőrölt kömény magbors, sóA túrót, a tojással, őrölt köménnyel, sóval és borssal valamint a búzadarával alaposan összekeverjükA cikóriát hosszában negyedekre vágjuk, a torzsarészét kivágjuk,
majd a felét,
adagonként,
kivajazott vagy olajozott, tepsibe, jó esetben kerámia sütőtálkákba rakjuk szépen egymás mellé. Elosztjuk rajtuk a túrót, és befedjük a maradék cikória negyedekkel picit sózzuk, borsozzuk.A tejfölt kikeverjük a mustárral, szükség szerint sózzuk és ügyesen bekenjük, befedjük vele a cikóriákat.
180-190 fokos sütőben 35-40 perc alatt szépen megsütjük, a végén erősebb hőfokon rápiríthatunk.Csak 1 tipp: Az ilyen módon sült ételek (tejföllel, sajttal... szórt) tetejére egy csipet! zsemlemorzsát szórunk, segítheti a szebb pirulást.