Egy recept, egy verseny (a főétel 2.)

  • 2013.07.06.
  • 9

Végre tészta!
Van egy kis maradék borom, meg egy darabka lazac is úszkál a fagyasztóba, mozzarella, olajbogyó, paradicsom hmm... már majdnem kész, és akkor bekattanok - narancs!Egyszer már volt egy „díjazott” narancs- mozzarellás-olaszos Őrülten Jó Ételem; gondoltam ez ismét jó lesz. Igen ám! de ebben a szép napsütéses időben, amikor a gyümölcsös pultok tele vannak cseresznyével, meggyel, a barack minden fajtájával, még eper, málna és ribizli, piros, fekete; nem is olyan egyszerű szép, jó ízű, normális narancsot találni. Természetesen kapható, de ami olyan igazi, az csak hálós, akciós kiszerelésben (2kg), na de miért kéne nekem annyi nyáron, mikor itt a sok jó hazai idény gyümölcs... na de, mindegy :/ Nagy nehezen, az utolsó boltban (zöldségesnél) kaptam olyant ami nekem megfelelt... valószínű, ha ebben az utolsóban kezdtem volna a beszerző körutamat akkor a sor másik végén találtam volna meg a nekem valót :/Ugorgyunk!Végre tészta és végre mindenem meg van hozzá.Akkor ugorgyunk neki!PIKÁNS TAGLIATELLE,




VADLAZACCAL ÉS NARANCCSAL BOLONDÍTVA
Hozzávalók:40 dkg tagliatelle (széles metélt) 50 dkg vadlazac
1 ü. szárított paradicsom
3 db mozzarella
2 db narancs20-25 db olajbogyó 2 fej vöröshagyma
2 dl fehérbor2-3 tk. szardella-paszta5 dkg darált kekszszínes bors (durvára tört)friss bazsalikomolívaolaj (kb.:0,5 dl + sütés)só A szárított paradicsomot lecsepegtetjük és kicsit megvagdossuk. A lazacfilét kisebb darabokra vágjuk, besózzuk.A mozzarellákat kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk és olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk felkarikázott olajbogyót és a szárított paradicsomot. Ezután felöntjük a borral és lassan visszaforraljuk, közben a tésztát is kifőzzük. Amire a tészta megfől, arra a ragunk is szépen „besűrűsödik”. A narancsok héját lereszeljük; a felét hozzáadjuk a raguhoz; a másik felét pedig belekeverjük a darált kekszbe és egy kis borsot is adunk hozzá. A lazac darabkákat megforgatjuk a narancsos morzsába és olívaolajon szép pirosra sütjük. Az egyik narancslevét kifacsarjuk; a másik narancsot ügyesen kifilézzük.A kifőtt tésztát átszedjük a raguba, ráöntjük a narancslevet, majd jól átforgatjuk.Közvetlen tálaláskor, a tűzről már levéve beleszórjuk a bazsalikom levélkéket és a mozzarella kockákat, borsozzuk és ezekkel is beleforgatjuk.Tányérra halmozzuk a pikáns tagliatellénket, a tetejére tesszük a lazac darabkákat és a narancs filékkel ko