Ostoros kalács

  • 2018.03.24.
  • 6

Hozzávalók a tésztához:60 dkg liszt1 tojás sárgája3 evőkanál étolaj6 dkg cukor5 dkg élesztő4 dl tejcsipet sóHozzávalók a töltelékhez:25 dkg ráma20 dkg porcukor3 evőkanál keserű kakaópor1 csomag vaníliás cukorElkészítése:Először a tölteléket készítjük el. A ramat megolvasztjuk, majd miután folyékonnyá vált hozzákeverjük a porcukrot és a kakaóport. (Ne egyszerre, mert nekem karamellizálódott a cukor, mire megolvadt a vaj)A tejet meglangyosítjuk a cukorral és hozzáadjuk az élesztőt, kelesztjük.Kimérjük a többi hozzávalót, majd ráöntjük a felfuttatott élesztőt és egynemű tésztát gyúrunk belőle.Az összegyúrt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. (19dkg) Pár percig pihentetjük.Mindegyik gombócot
minél vékonyabb téglalap formára nyújtjuk és megkenjük a csokikrémmel, ezután feltekerjük, mint a beiglit.Ha elkészült 3 rúd, összefonjuk. Ezt megismételjük a következő 3 gombóccal, rúddal.Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, amibe beletesszük a két kalácsunkat.Ekkor kelesztjük 1 órát.A megmaradt tojásfehérjével lekenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon, 30 perc alatt készre sütjük.