Cupcake
- 2018.03.07.
- 1
Pár éve a Chef Parade-ban voltam egy minitorta tanfolyamon, ahol ezzel a recepttel dolgoztunk. Ez egy tömörebb, szaftosabb tészta, ami szuper akár tortának, akár cupcakenek. Mivel a suliba darabos sütit szoktak kérni, ezért Lilla születésnapjára mindig ezt készítem, mernék mást sütni, mikor januártól ezért rágja a fülem... Ez az adag, az eredeti 2,5-szerese, ebből 40 darab cupcake lesz.Krém:15 dkg vaj50 dkg mascarpone10 dkg porcukor3 kiskanál kakaóporHozzávalók:45 dkg liszt30 dkg kristálycukor5 db tojás5 dl buttermilch - író2,5 dl olajvanília aroma16 g szódabikarbónacsipet sóElkészítése:Először a kis sütiket készítjük el, összekeverjük a száraz anyagokat.Író készíthető házilag is, 2 dl tejhez adjuk egy kiskanál ecetet és pihentessük 5 percig.A tojásokat elkeverjük, hozzáadjuk az írót, olajat, majd belekanalazzuk a száraz hozzávalókat.A tésztát papír kapszlikba töltjük, elég 2/3-ig, majd előmelegített sütőben 160 fokon 30-40 perc alatt arany színűre sütjük.A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd kakaóport és mascarponét keverünk hozzá.A cupcake-ek közepét egy almacsumázó eszközzel kilukasztjuk.A krémet habzsákba töltjük és a lyukakba, tetejükre nyomjuk.Tetszőlegesen dekorálható marcipánnal, cukorkával.
A szerzőről
MNI receptgyűjteménye